Η νέα τρέλα που έχει κατακλύσει το Internet αυτές τις μέρες ακούει στο όνομα Italian brainrot. Τι είναι αυτό; Αν δεν έχετε ιδέα, συγχαρητήρια! Έχετε πιθανότατα μια φυσιολογική ζωή. Για όλους τους υπόλοιπους, είναι κάπως δύσκολο να εξηγηθεί με λογικούς όρους.
Μιλάμε για μια τάση γεμάτη AI-generated memes με αλλόκοτα ζώα ή χαρακτήρες, που μιλάνε με ρομποτικές, άψυχες φωνές και περιγράφουν (με απόλυτη σοβαρότητα) τις “ιδιότητες” τους. Σκεφτείτε vibes από παλιά φτηνά παιχνίδια, NPCs με μηδενική συναισθηματική απόδοση, και μια δόση από spaghetti glitchcore αισθητική.
Και κάπου εδώ έρχεται η μεγάλη ανατροπή: ένα κανονικό παιχνίδι βασισμένο σε αυτό το φαινόμενο μόλις κυκλοφόρησε στο PS Store. Ναι, αλήθεια.
Ο τίτλος του είναι Tralalero Tralala: Battle Royale, και σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, πρόκειται για ένα σουρεαλιστικό battle royale shooter όπου οι παίκτες πολεμούν σε μεγάλους χάρτες γεμάτους με τις ίδιες παρανοϊκές φιγούρες που βλέπουμε στα brainrot memes. Δεν ξέρουμε αν ζούμε σε προσομοίωση, αλλά αν ναι τουλάχιστον είναι διασκεδαστική.
Ποιο είναι το AXELSGUNS Studio; Κανείς δεν το ξέρει αλλά το Tralalero Tralala τα σπάει
Τα εύσημα πίσω από το φαινόμενο που λέγεται Tralalero Tralala: Battle Royale πηγαίνουν στο μυστηριώδες AXELSGUNS STUDIO ένα όνομα που εμφανίζεται ως developer, αλλά για το οποίο δεν υπάρχει καμία επιπλέον πληροφορία. Από πού ήρθε; Ποιοι το έφτιαξαν; AI; Άνθρωποι; Κανείς δεν ξέρει.
Στον ρόλο του εκδότη βρίσκουμε την Asi Games, η οποία υποστηρίζει πως ο τίτλος έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο wishlist προσθήκες μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Αν ισχύει, μιλάμε για πραγματικά τρελά νούμερα.
Το παιχνίδι περιλαμβάνει και 12 τρόπαια, για όσους τολμηρούς (ή απλώς… περίεργους) θελήσουν όχι μόνο να το αγοράσουν, αλλά και να το ολοκληρώσουν στο 100%.
Πέρα όμως από το meme value και το καθαρό χάος, η παρουσία τέτοιου είδους “τίτλων” στο PlayStation Store γεννά ερωτήματα για το ποιος (αν κάποιος) κάνει ποιοτικό έλεγχο στο περιεχόμενο που ανεβαίνει στο ψηφιακό κατάστημα της Sony. Όσο viral κι αν είναι, τα όρια μεταξύ αστείου και ψηφιακού shovelware περιεχομένου να αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο θολά.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.